Beans vocabulary
Beans
come from a large family of plants called legumes. Most
legumes have long seedpods in which the seeds grow. After the seeds have grown (into what we call beans or peas), the seedpods are picked off the plant and
split open.
They’re
also sometimes referred to as pulses, which is just another word for dried edible seeds. Beans,
lentils, chickpeas and split peas are the most common types of pulses.
Pulses health benefits:
👍they are low in fats;
👍they are an excellent source of protein and fiber;
👍they are an excellent source of protein and fiber;
👍very rich in folate, potassium, iron and magnesium;
Бобът
произлиза от голямото семейство на растенията, наречени бобови растения. Повечето бобови
растения имат дълги шушулки, в които семената растат. След като семената
пораснат достатъчно, шушулките се откъсват от растението и се разделят на две.
Понякога са определяни като варива, което е просто друга дума за изсушени ядливи семена. Фасулът, лещата, нахутът и грахът са най-често срещаните видове варива.
Понякога са определяни като варива, което е просто друга дума за изсушени ядливи семена. Фасулът, лещата, нахутът и грахът са най-често срещаните видове варива.
Ползи за здравето от консумацията на варива:
👍те са с ниско съдържание на мазнини
👍те прекрасен източник на протеини и фибри
👍много са богати на фолиева киселина, калий, желязо и магнезий;
Read also vocabulary about:




Няма коментари:
Публикуване на коментар
Беше ли ви полезна тази информация?